Check Point Travels rejseblog

Fantastisk familieferie i Khao Sok

Posted by Dorte Kuula on 26-11-2018 11:33:51
Dorte Kuula

Centralt i det sydlige Thailand ligger nationalparken Khao Sok, som tilbyder alt det, som en almindelig dansk familie får alt for lidt af: Tid til hinanden, fælles aktiviteter, frisk luft og wifi-fri stunder. Check Point Travels udsendte medarbejdere Dorte og Henrik og deres to teenagebørn besøgte nationalparken. Læs her om deres oplevelser.

Elephant Hills jungle camp pool

Dag 1: Jungle Camp

Vi har kørt længe gennem tæt, grøn skov, da vores chauffør pludselig drejer ind ad en smal grusvej. Grene og blade skraber mod bilen, mens vi nærmest borer os igennem junglen. Bilen gør stop, da vi når en lysning. Vi er ankommet til Elephant Hills' Jungle Camp, som ligger midt i Khao Sok National Park, som er et af Thailands største skovområder.

Stilheden larmer næsten, da bilens motor bliver slukket. Og så alligevel ikke. For pludselig kan vi høre alle skovens lyde: Gekkoer, fugle og lidt senere også gibbon-aberne, som åbenbart holder generalforsamling i en trætop lidt uden for vores lejr.

Elephant Hills jungle camp rafting (2)

Magelig rafting

Vi lægger ud med frokost og bagefter er det tid til rafting på floden, der løber lige gennem lejren. Vi flyder stille af sted - helt uden dramatik - og som vi kommer tættere på kalkstensbjergene, kan vi fornemme deres enorme størrelse. Vores guide taler kun gebrokkent engelsk, men han spotter flagermus, edderkopper og fugle, som han stille udpeger med sin pagaj, men vi flyder roligt af sted igennem regnskoven.

RainforestCamp  (1)

Glamping - En nat tæt på naturen

Efter aftensmad tilsat lidt lokal underholdning går vi til ro vores fine telte, som har fast gulv og eget toilet og bad. Bonussen er, at kun et myggenet adskiller os fra junglen udenfor, og i mørket kan man høre alverdens dyr med gekkoerne som de mest markante. Vi falder trætte i søvn til dyrenes mange lyde.

Elephant Hills jungle camp elefantbesøg 2Foto: Elephant Hills har vundet talrige priser for deres måde at lade turister møde elefanterne på. Det er på dyrenes præmisser, og ridning er for eksempel ikke tilladt. Men et bad og et stykke frugt, kan elefanterne godt lide.  

Dag 2: Elefanter og sejltur til Lake Camp 

Vi besøger Elephant Hills' elefanter tidligt om morgenen. De holder til på en eng i regnskoven, hvor de græsser og hviler det meste af dagen. Elephant Hills' elefanter er hovedsageligt pensionerede arbejdselefanter, fra dengang da elefanter blev brugt til skovrydning. I dag nyder de godt at turisternes interesse og omsorg - så hver dag bliver de både håndfodret og håndvasket.

Videre mod Lake Camp

Efter frokost fortsætter rejser mod Elephant Hills' Lake Camp. Vi kører først med truck. Den sidste del af turen foregår med traditionel thailandsk long tail boat. Ikke langt fra land mister vi forbindelsen til det mobile netværk, som ellers er godt udbygget i Thailand. Forude venter 1 døgn i wifi fri zone, hvilket i første omgang får vores to teenagere til at bakke.

Elephant Hills Lake Camp Long Tail

Telte på ponton'er og wifi fri zone

Vores camp ligger i en lille blind arm på den store sø i nationalparken. Vi skal igen bo i telt, men denne gang over vandet. Teltene er nemlig rejst på flydende ponton'er.

Elephant Hills Lake Camp

Vi bliver sat af herude midt i regnskoven, og som vores long tail boat forsvinder bag en pynt, forsvinder al motorlyd også. Sikke en fred.

Vi får telt nummer 8 og 9, og med dem følger to kanoer til fri afbenyttelse. Og to private badebroer tilsat en himmelsk udsigt.

Elephant Hills Lake Camp Bog

Den første time er rastløs. Teenagerne kan ikke finde ro uden adgang til internettet. Men så sænker roen sig. Vi læser (!), bader og tager på opdagelse til gibbon-abeøen overfor.

Elephant Hills Lake Camp dukker

Det er sommer, og det betyder skiftende vejr. Vi har sol, regn, gråvejr og alt det midt imellem. Men det er varmt hele tiden - og vi kan gøre, hvad der passer os. Så vi bader, sejler, læser og spiller kort. Og spiser på fællesponton'en sammen med stedets andre gæster. Og dem sludrer vi med.

Elephant Hills Lake Camp seljtur

Fakta om Khao Sok og Elephant Hills

  • Midt i Khao Sok-nationalparkens smukkeste områder finder I Elephant Hills med to camps: Elephant Camp midt i junglen og Floating Rainforest Camp, et flydende resort midt i Cheow Larn-søen.
  • Begge camps byder på indkvartering i luksussafaritelt med alle moderne faciliteter, herunder rigtige senge og eget bad og toilet.
  • Under opholdet i Elephant Camp møder I elefanter og deltager i fodring og pleje af de store dyr, der lever i campen under gode forhold.
  • Herudover tager I på guidede sejlture på floden, hvor I holder øje med andre spændende dyr.
  • Middag og drinks indtages i Jungle Explorer Club, og der kan bades i en pool med en af Thailands smukkeste udsigter.
  • Forplejning og aktiviteter er inkluderet i et ophold på Elephant Hills.
  • På visse tidspunkter af året er ophold på Elephant Hills gratis for børn. Kontakt Check Point Travel for yderligere information.

Oplev selv Khao Sok

Vil du også opleve Khao Sok? Så tag et kig på Check Point Travels rejser til Khao Sok her.

SE REJSER TIL KHAO SOK

LÆS MERE OM KHAO SOK
ELEPHANT HILLS HÆDRET FOR SIN ØKOTURISME 

Topics: Thailand

Få en mail, når der er nyt på bloggen

Indtast din mailadresse herunder og få automatisk en mail tilsendt, så snart der er nyt spændende rejsestof på Check Point Travels rejseblog.

Tilmeld dig her

Tidligere blogindlæg

Blogindlæg - emner